woensdag 28 juli 2021 09:21

Schiedamse Nouchka Fontijn bokst zich naar kwartfinale Olympische Spelen

Schiedamse Nouchka Fontijn bokst zich naar kwartfinale Olympische Spelen Foto: Facebook/Nouchka Fontijn

De Schiedamse Nouchka Fontijn (33) heeft zich vanmorgen vroeg naar de kwartfinale op de Olympische Spelen gebokst. In de achtste finales was Nouchka in de klasse tot 75 kilogram de Poolse Elzbieta Wojcik na drie rondes de baas. Ze verloor de eerste ronde en won de tweede en, met overtuiging, de derde ronde van de nummer acht van de wereld. Nouchka's volgende partij is zaterdag tegen de Canadese Tammara Thibeault, de nummer zes van de wereldranglijst.

Tokio (Japan)  - De Schiedamse Nouchka Fontijn (33) heeft zich vanmorgen vroeg naar de kwartfinale op de Olympische Spelen gebokst.

De Schiedamse is de nummer twee van de wereld. In 2016 in Rio pakte ze het zilver, het laatste WK in 2019 dacht ze goud te hebben, maar na een veelbesproken protest van haar tegenstander Lauren Price kreeg ze zilver.

Op Facebook bedankt Nouchka 'voor alle support voorafgaand, tijdens en na mijn eerste wedstrijd. Let the games continue!'