woensdag 04 augustus 2021 15:14

Geen medaille voor handbalster Kelly Dulfer: Nederland in kwartfinale hard onderuit tegen Frankrijk

Handbalster Kelly Dulfer gaat zonder Olympische medaille terug naar huis. Het Nederlands dameshandbalteam verloor woensdag in de kwartfinale van Frankrijk met 32-22. Het duel werd een grote deceptie voor het Nederlandse team dat al snel achter de feiten aanliep. In de rust keek Nederland al tegen een 19-11 achterstand aan. De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Nederland kwam er niet aan te pas en de nederlaag was onvermijdelijk. Ook in 2016 schakelde de Franse ploeg Nederland uit op de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro verloor Nederland in de halve finale, waarna het uiteindelijk vierde werd.

Tokyo (Japan) - Handbalster Kelly Dulfer gaat zonder Olympische medaille terug naar huis.

Het Nederlands dameshandbalteam verloor woensdag in de kwartfinale van Frankrijk met 32-22. Het duel werd een grote deceptie voor het Nederlandse team dat al snel achter de feiten aanliep. Al na zes minuten had Frankrijk een 7-3 voorsprong genomen. Nederland leek heel even terug te komen in de wedstrijd maar in de rust keek Nederland al tegen een achterstand van acht doelpunten aan (19-11).

De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Nederland kwam er niet aan te pas en de nederlaag was onvermijdelijk.

Ook in 2016 schakelde de Franse ploeg Nederland uit op de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro verloor Nederland in de halve finale, waarna het uiteindelijk vierde werd.