vrijdag 06 augustus 2021 09:11

Boksster Nouchka Fontijn sluit sportloopbaan af met bronzen medaille

Fontijn verloor op punten van Lauren Price uit Wales. Het duel was een herhaling van de finale van het WK in 2019. Fontijn won toen maar Price tekende met succes protest aan en werd later met terugwerkende kracht alsnog uitgeroepen tot winnaar. In dit duel waren Fontijn en Price aan elkaar gewaagd. Na een moeilijke eerste ronde herstelde Fontijn zich maar de jury wees op punten Price aan als winnaar.

Tokyo - De Schiedamse boksster Nouchka Fontijn is er vrijdag niet in geslaagd om de Olympische finale in het middengewicht (de klasse tot 75 kilo) te bereiken.

Nouchka Fontijn eindigt daarmee haar sportloopbaan met een bronzen Olympische medaille. De Schiedamse stadsdichter Yvette Neuschwanger maakte al snel na de partij een gedicht om Nouchka Fontijn te feliciteren met haar bronzen medaille. “Als het leven een jurysport zou zijn had je een medaille gewonnen in de kleur van je hart: alsnog goud”, staan in de laatste regels van dit gedicht.