zondag 13 januari 2019 19:11

Nexus op de valreep naar gelijkspel

Schiedam - De korfballers van Nexus speelden in de Groenoordhal de eerste wedstrijd van 2019 tegen Atlas uit Ritthem.

De start van het duel was aan beide kanten moeizaam. Pas na vijf minuten spelen opende Atlas de score waarna Dionne van Dijk in de tiende minuut de ploegen naast elkaar bracht. Daarna vielen de doelpunten snel achter elkaar. Nexus liep uit naar een 12-5 voorsprong waarna Atlas de ruststand in de laatste minuut op 12-6 bracht.

Na rust wisten de gasten binnen vijf minuten de achterstand te verkleinen naar 12-8. Na de 14-10 ontbrak de schwung bij Nexus en sloop Atlas langzaam maar zeker dichterbij. Atlas scoorde drie treffers achter elkaar waarna Wilfred Koppe de marge weer op twee bracht (15-13). Lang kon Nexus er niet van genieten want binnen twee minuten was de stand gelijkgetrokken. Drie minuten voor tijd kwam Atlas zelfs op een 15-16 voorsprong.

Nexus kreeg vlak voor tijd een strafworp. Wilfred Koppe hield het hoofd koel en bracht de stand op 16-16. In de slotminuut kregen beide ploegen nog een enkele schotkans maar het bleef bij 16-16. Volgende week speelt Nexus tegen hekkensluiter Madjoe en kan het bij winst afstand nemen van de degradatiezone.