zondag 10 oktober 2021 10:21

Korfballers Nexus pakken punt in Haarlem na bloedstollend slot

De korfballers van Nexus traden zaterdag in Haarlem aan tegen het nog ongeslagen Oosterkwartier. Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Paal Centraal was Nexus erop gebrand om de eerste punten van de koploper af te snoepen. In het eerste deel van de eerste helft gingen de ploegen gelijk op tot een stand van 5-5. Daarna schakelde Nexus een tandje bij en kwam het op een voorsprong van drie treffers. Nexus ging met een 7-9 voorsprong de rust in. Vlak voor tijd leek Nexus af te gaan op een nederlaag. Routinier Nick Pak kon voor Nexus de gelijkmaker scoren.

Haarlem - De korfballers van Nexus traden zaterdag in Haarlem aan tegen het nog ongeslagen Oosterkwartier.

Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Paal Centraal was Nexus erop gebrand om de eerste punten van de koploper af te snoepen. In het eerste deel van de eerste helft gingen de ploegen gelijk op tot een stand van 5-5. Daarna schakelde Nexus een tandje bij en kwam het op een voorsprong van drie treffers. Vooral de dames Juliëtte van Schie en Lisa Stouten wisten de nodige kansen af te ronden. Nexus ging met een 7-9 voorsprong de rust in.

Na rust bleef Nexus lange tijd aan de goede kant van de score. Na 9-12 viel de score bij Nexus stil en kwam Oosterkwartier terug tot 12-12.

Vlak voor tijd leek Nexus af te gaan op een nederlaag toen de thuisploeg uit Haarlem op een 15-14 voorsprong kwam. Routinier Nick Pak kon voor Nexus de gelijkmaker scoren. In het slot werd nog een treffer van invaller Jochem Schuurman afgekeurd. Het bleef daardoor bij 15-15.