zondag 17 oktober 2021 20:10

Korfballers Nexus nipt onderuit in streekderby

De korfballers van Nexus hebben zaterdag in Rotterdam de streekderby tegen Thor nipt verloren. Beide teams kwamen goed uit de startblokken maar gingen de fysieke duels niet uit de weg. De beide teams bleven in elkaars kielzog en dat resulteerde in een 8-8 ruststand. Direct na rust wist Nexus een gaatje van twee doelpunten te slaan maar Thor knokte zich knap terug in de wedstrijd. Nadat Juliette van Schie Nexus vlak voor tijd de gelijkmaker had gescoord kreeg Thor nog één kans op de zege. Met een spatzuivere afstandstreffer pakte Thor de 13-12 overwinning.

Rotterdam - De korfballers van Nexus hebben zaterdag in Rotterdam de streekderby tegen Thor nipt verloren.

Beide teams kwamen goed uit de startblokken maar gingen de fysieke duels niet uit de weg. Dat leverde een stroef en onaantrekkelijk wedstrijdbeeld op. De beide teams bleven in elkaars kielzog en dat resulteerde in een 8-8 ruststand.

Direct na rust wist Nexus een gaatje van twee doelpunten te slaan maar Thor knokte zich knap terug in de wedstrijd.

Het bleef tot het laatst spannend. Nadat Juliette van Schie Nexus vlak voor tijd de gelijkmaker had gescoord kreeg Thor nog één kans op de zege. Met een spatzuivere afstandstreffer pakte Thor de 13-12 overwinning. Volgende week krijgt Nexus kampioenskandidaat Badhoevedorp op bezoek.