zondag 31 oktober 2021 20:19

Nexus sluit eerste deel veldcompetitie af met winst in Haarlem

De korfballers van Nexus hebben zaterdag in Haarlem de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie gewonnen van Aurora. Nexus ging met een 6-7 voorsprong de rust in. Nick Pak stelde uiteindelijk de overwinning veilig voor Nexus waarmee de eindstand op 10-13 kwam. Nexus kan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 27 november. Nexus moet het dan opnemen tegen Phoenix uit Zoetermeer.

Haarlem - De korfballers van Nexus hebben zaterdag in Haarlem de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie gewonnen van Aurora.

Na een eerste Haarlemse treffer kwam Nexus op een 1-4 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar daarna ontstond een rommelige fase waarin de thuisploeg terug in de wedstrijd kwam. Nexus ging uiteindelijk met een 6-7 voorsprong de rust in.

Nexus begon sterk aan de tweede helft met mooie afstandsschoten van Jochem Schuurman en Wilfred Koppe en een doorloopbal van Dionne van Dijk. Daarna zakte het tempo en kwam Aurora terug tot 9-10. De thuisploeg drong daarna aan maar verder dan 10-11 liet Nexus het niet komen. Nick Pak stelde uiteindelijk de overwinning veilig voor Nexus waarmee de eindstand op 10-13 kwam.

Nexus kan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 27 november. Nexus moet het dan opnemen tegen Phoenix uit Zoetermeer.