zondag 17 april 2022 21:43

Korfballers Nexus handhaven zich in Tweede Klasse door tweede zege op Korbis

Korfballers Nexus handhaven zich in Tweede Klasse door tweede zege op Korbis Foto: invaller Nick Pak in een snoekduik naar de bal

De Schiedamse korfbalploeg Nexus speelt ook volgend seizoen in de zaal in de Tweede Klasse. Na de zege in Waddinxveen wist Nexus zaterdag in de Margriethal opnieuw te winnen van Korbis. Het verlossende eindsignaal kwam bij de stand 15-11. Nexus kan zich nu voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetitie. Daarin neemt Nexus het komende zaterdag op eigen terrein op tegen Sperwers uit Rotterdam.

Schiedam - De Schiedamse korfbalploeg Nexus speelt ook volgend seizoen in de zaal in de Tweede Klasse.

Na de zege in Waddinxveen wist Nexus zaterdag in de Margriethal opnieuw te winnen van Korbis. In de thuiswedstrijd kwam Nexus al snel op een 3-0 voorsprong. Korbis zat geen moment goed in de wedstrijd en moest lijdzaam toezien hoe Nexus de voorsprong vergrootte tot een maximum van zeven doelpunten verschil. Nexus ging met een ruime 9-3 voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft was Nexus de bovenliggende partij. Nexus kon het zich zelfs veroorloven om in de slotminuten een handvol wissels toe te passen. Het verlossende eindsignaal kwam bij de stand 15-11.

Nexus kan zich nu voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetitie. Daarin neemt Nexus het komende zaterdag op eigen terrein op tegen Sperwers uit Rotterdam.