maandag 25 april 2022 10:50

Medaillesucces voor judoka's Sportinstituut Schiedam in Dordrecht en Sint-Michielsgestel

Afgelopen weekend stond er voor een aantal judoka’s van Sportinstituut Schiedam toernooien op het programma. Zaterdag kwamen tien judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op het Zuid-Hollands kampioenschap -10 jaar en -12 jaar in Dordrecht. Vier van hen werden Zuid-Hollands kampioen: Destan Tekin (-10 jaar -30 kg), Sophie Kuipers (-12 jaar -28 kg), Lucas Jansens (-12 jaar -38 kg) en Aiden Marijn Luesken (-12 jaar -46 kg). Er was een zilveren medaille voor Elyssa Tekin (-12 jaar -44 kg)..Aan het Judo Open Berlicum toernooi in Sint-Michielsgestel namen acht judoka’s van Sportinstituut Schiedam deel. Celil Uyar won bij de jongens -15 jaar – 46 vijf wedstrijden op rij en pakte daarmee de gouden medaille.

Schiedam - Afgelopen weekend stond er voor een aantal judoka’s van Sportinstituut Schiedam toernooien op het programma.

Zaterdag kwamen tien judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op het Zuid-Hollands kampioenschap -10 jaar en -12 jaar in Dordrecht. Vier van hen werden Zuid-Hollands kampioen: Destan Tekin (-10 jaar -30 kg), Sophie Kuipers (-12 jaar -28 kg), Lucas Jansens (-12 jaar -38 kg) en Aiden Marijn Luesken (-12 jaar -46 kg). Er was een zilveren medaille voor Elyssa Tekin (-12 jaar -44 kg). Brons was er voor Zakarya Aun, Fatih Mehmet Paker, Otis Vooren en Joël van der Jagt Rodrigues.

Aan het Judo Open Berlicum toernooi in Sint-Michielsgestel namen acht judoka’s van Sportinstituut Schiedam deel. Celil Uyar won bij de jongens -15 jaar – 46 vijf wedstrijden op rij en pakte daarmee de gouden medaille. Zilver was er voor Joël van der Jagt Rodrigues bij de jongens -12 jaar -38 kg. Sebastian Olsen, Jana Bergman, Iben Olsen en Zakarya Aun waren dichtbij een medaille maar verloren de strijd om de bronzen medailles.