zondag 15 mei 2022 20:08

Puntverlies voor Nexus in Noordwijk; invaller Yannick van Otterloo redt punt

De korfballers van Nexus kwamen zaterdag in Noordwijk in actie tegen Fluks. Een kwartier voor rust kwam Nexus goed in zijn eigen spel en ging het met een 5-10 voorsprong de rust in. Na de rust wist Nexus de voorsprong verder uit te bouwen tot 7-13. Daarna kwam er echter de klad in bij Nexus en kwam Fluks zelfs terug tot 14-14. Tien seconden leek voor tijd de thuisploeg de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Invaller Yannick van Otterloo wist met een fraaie ´onehander´ alsnog een puntendeling uit het vuur te slepen waardoor de eindstand 16-16 werd.

Noordwijk - De korfballers van Nexus kwamen zaterdag in Noordwijk, na twee weken rust, in actie tegen Fluks.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Na 10 minuten spelen stond het 4-4. Een kwartier voor rust kwam Nexus goed in zijn eigen spel en ging het met een 5-10 voorsprong de rust in.

Na de rust wist Nexus de voorsprong verder uit te bouwen tot 7-13. Daarna kwam er echter de klad in bij Nexus en kwam Fluks zelfs terug tot 14-14.

Noah Poppelier zette Nexus opnieuw op voorsprong. Nadat een treffer van Juliette van Schie werd afgekeurd vanwege een loopfout kreeg Fluks weer vertrouwen en bracht het de stand weer in evenwicht.

Tien seconden leek voor tijd de thuisploeg, met een doelpunt, de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Het Schiedamse aanvalsvak kreeg nog één laatste kans. Invaller Yannick van Otterloo wist met een fraaie ´onehander´ alsnog een puntendeling uit het vuur te slepen waardoor de eindstand 16-16 werd. Volgende week speelt Nexus in Delft tegen de studenten van Paal Centraal.