zondag 11 september 2022 20:26

Korfballers Nexus starten nieuwe competitie met zege

De korfballers van Nexus zijn het nieuwe seizoen zaterdag begonnen met een thuiszege tegen Reeuwijk.Vlak voor rust wist Nexus de schade te herstellen en werd met een stand van 11-11 de rust gehaald. Nexus had vijf minuten voor tijd een 20-15 voorsprong genomen maar daarna begonnen de gasten aan hun inhaalslag. Reeuwijk kwam zelfs terug tot 20-19 en kreeg in de laatste seconde zelfs nog een strafworp. Deze kans op de gelijkmaker werd gemist waardoor Nexus met de overwinning aan de haal ging.

Schiedam - De korfballers van Nexus zijn het nieuwe seizoen zaterdag begonnen met een thuiszege tegen Reeuwijk.

In de eerste tien minuten liepen de gasten uit naar een 4-9 voorsprong. Daarna begon het aanvallende spel van Nexus goed te lopen. Vlak voor rust wist Nexus de schade te herstellen en werd met een stand van 11-11 de rust gehaald.

Na de rust waren de eerste Schiedamse aanvallen direct raak waardoor Nexus voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Aan de hand van een weer zuiver schietende Juliette van Schie liep Nexus uit naar een 17-13 voorsprong.

Nexus had vijf minuten voor tijd een 20-15 voorsprong genomen maar daarna begonnen de gasten aan hun inhaalslag. Reeuwijk kwam zelfs terug tot 20-19 en kreeg in de laatste seconde zelfs nog een strafworp. Deze kans op de gelijkmaker werd gemist waardoor Nexus met de overwinning aan de haal ging.