zondag 09 oktober 2022 17:12

Korfballers Nexus verliezen streekderby in Schiedam nipt

De korfballers van Nexus hebben zaterdag thuis de streekderby tegen het Vlaardingse Twist nipt verloren. Het begin van de wedstrijd was voor de Vlaardingse gasten maar na een tactische wisseling wist Nexus het aanvallende spel van Twist beter te ontregelen. Na een 4-9 achterstand kwam Nexus knap terug naar een score van 10-12 bij de rust. Met nog vijf minuten op de klok kwam Nexus via 19-18 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Twist rechtte echter de rug en ging uiteindelijk met een 20-21 overwinning naar huis.

Schiedam - De korfballers van Nexus hebben zaterdag thuis de streekderby tegen het Vlaardingse Twist nipt verloren.

Het begin van de wedstrijd was voor de Vlaardingse gasten maar na een tactische wisseling wist Nexus het aanvallende spel van Twist beter te ontregelen. Na een 4-9 achterstand kwam Nexus knap terug naar een score van 10-12 bij de rust.

De tweede helft werd een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Twist wel vaak aan de goede kant van de score bleef staan. Met nog vijf minuten op de klok kwam Nexus via 19-18 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Twist rechtte echter de rug en ging uiteindelijk met een 20-21 overwinning naar huis.

Scheidsrechter Meulmeester speelde een opvallende wedstrijd in de streekderby. Hij gaf liefst 20 strafworpen in deze wedstrijd.