zondag 30 oktober 2022 10:35

Korfballers Nexus sluiten eerste deel veldcompetitie af met ruime nederlaag

De korfballers van Nexus speelden zaterdag in Reeuwijk de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie. Reeuwijk liet de Schiedamse ploeg kansloos. Nexus wist pas na 17 minuten voor het eerst de korf te vinden. Nexus keek al snel tegen een 10-1 achterstand aan. Op slag van rust wisten Wilfred Koppe en Juliëtte van Schie nog een doelpunt voor Nexus te scoren maar met een 13-3 achterstand ging Nexus de rust in. In de tweede helft kwam Nexus beter in de wedstrijd maar het lukte niet om de achterstand in te halen. Reeuwijk won het duel uiteindelijk ruim met 26-15.

door Patrick de Boer

De korfballers van Nexus speelden zaterdag in Reeuwijk de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie.

Eerder dit seizoen troffen Nexus en Reeuwijk elkaar al in Schiedam waarbij de winst voor Nexus was. Dit keer was er geen sprake van spanning en liet Reeuwijk de Schiedamse ploeg kansloos. Nexus wist pas na 17 minuten voor het eerst de korf te vinden. Nexus keek al snel tegen een 10-1 achterstand aan. Op slag van rust wisten Wilfred Koppe en Juliëtte van Schie nog een doelpunt voor Nexus te scoren maar met een 13-3 achterstand ging Nexus de rust in.

In de tweede helft kwam Nexus beter in de wedstrijd maar het lukte niet om de achterstand in te halen. Reeuwijk won het duel uiteindelijk ruim met 26-15.

Nexus sluit daarmee het eerste deel van de veldcompetitie af op de zesde plaats, met een voorsprong van vier punten op de degradatiestreep. De korfballers gaan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie. Nexus start deze competitie op 26 november met een utiwedstrijd tegen Korbatjo.