zondag 22 januari 2023 19:53

Zesde overwinning op rij voor Nexus

Zesde overwinning op rij voor Nexus Foto: Een mooie "behind-the-back" pass van Nick Pak op Kim Majoor, foto: Nexus

Afgelopen zaterdag speelde Nexus haar tweede thuiswedstrijd van het kalenderjaar, maar wederom was deze niet in de vertrouwde Margriethal. Wegens ditmaal een groot tafeltennistoernooi werd er uitgeweken naar de naastgelegen Groenoordhal. Hier moest de lastige wedstrijd tegen OZC gewonnen worden. Na de moeilijk gewonnen wedstrijd van vorige week tegen NIO was extra scherpte deze week van belang. In het verleden heeft Nexus het altijd lastig gehad tegen OZC en werd er vaker verloren dan gewonnen. De laatste jaren heeft OZC echter aan kwaliteit moeten inleveren waardoor de beste papieren nu voor Nexus waren. Kijkend naar de stand in de competitie kon het gat met OZC bij winst worden vergroot naar 6 punten.

Afgelopen zaterdag speelde Nexus haar tweede thuiswedstrijd van het kalenderjaar, maar wederom was deze niet in de vertrouwde Margriethal. Wegens ditmaal een groot tafeltennistoernooi werd er uitgeweken naar de naastgelegen Groenoordhal.

Hier moest de lastige wedstrijd tegen OZC gewonnen worden. Na de moeilijk gewonnen wedstrijd van vorige week tegen NIO was extra scherpte deze week van belang. In het verleden heeft Nexus het altijd lastig gehad tegen OZC en werd er vaker verloren dan gewonnen. De laatste jaren heeft OZC echter aan kwaliteit moeten inleveren waardoor de beste papieren nu voor Nexus waren. Kijkend naar de stand in de competitie kon het gat met OZC bij winst worden vergroot naar 6 punten.

Geheel in lijn met de uitgesproken wens van trainer Mario Bernard om zeer scherp aan de wedstrijd te beginnen wist Nexus na 3 aanvallen al op 2-0 te komen. Hierbij toonde Nick Pack zijn goede vorm door van ruime afstand beide doelpunten binnen te schieten. Na ook de 3-0 uit een doorbraak van Juliette van Schie wist OZC voor het eerst wat terug te doen 3-1. Na deze pikstart liepen de schotpercentages aan beide kanten wat terug. Gedurende deze fase bleef Nexus wel de bovenliggende partij, vooral de dames aan Nexus zijde kwamen steeds beter in het spel. Nexus profiteerde hiervan door zeer statisch de dames ook op te zoeken wat uiteindelijk voor het eerst tot een gaatje van 4 doelpunten leidde, door tweemaal Juliette van Schie via een doorbraakactie. De stand was inmiddels 9-5. Gedurende deze fase leek het er even op dat Nexus hiermee het definitieve gat had geslagen en dit verder kon gaan uitbouwen. Tegen het spelbeeld in wist OZC echter in twee aanvallen achter elkaar direct te scoren waardoor het toch weer terug wist te komen tot 9-7. In de laatste periode tot de rust bleven de heren van OZC gedwongen tot het nemen van schoten van grote afstand, met name door het zeer scherpe voor verdedigen van de Nexus dames. Uiteindelijk werd de rust ingegaan met een 13-11 voorsprong voor Nexus.

Na de rust bleven de verhoudingen in het veld gelijk. Nexus was gevoelsmatig de bovenliggende partij maar OZC bleef op het vinkentouw. Het gat van 2 doelpunten werd een enkele keer zelfs tot één doelpunt teruggebracht maar ook hier wist Nexus zich, dankzij een klassieke omdraaibal van Suthes Balasooriyan, onderuit te spelen: 16-14. Gedurende de tweede helft begon de wedstrijd ook wat fysieker te worden van beide kanten. Scheidsrechter Auwerda uit Delft wist dit goed onder controle te houden waardoor de wedstrijd zonder al te veel onderbrekingen door kon gaan. Het statisch spelen op de dames waarmee Nexus in de eerste helft erg succesvol was leverde minder doelpunten op waardoor Nexus gedwongen was het meer dynamisch uit te spelen. Hierin werd het meer standaard spel van Nexus -met sterke rebound heren- gespeeld en kwamen de doelpunten uit afstandsschoten van Nick Pak, Suthes Balasooriyan en wederom Juliette van Schie: 19-17. In de laatste fase van de wedstrijd werden Jochem Schuurman en Stefan Bohm nog ingebracht om iets meer dynamiek in de aanval en druk in de verdediging te leveren. Deze wissels pakten beide zeer goed uit waardoor OZC gedurende deze laatste fase van de wedstrijd niet meer in haar spel kwam. Hierin wist Nexus nog haar kenmerkende eindsprint in te zetten en nog uit te lopen tot 23-19 waarmee er toch weer een overtuigende overwinning behaald werd.

Door deze zesde overwinning op rij komt Nexus op 12 punten en is hiermee samen met Movado koploper. Volgende week staat de absolute kraker tussen deze twee koplopers in Dordrecht op het programma. Door de verdere uitslagen in de poule staat de nummer 3 nu reeds op een achterstand van 6 wedstrijdpunten, wat Nexus een heel mooi uitgangspunt geeft voor het restant  van de competitie.

Bron: Sander van der Heijde/Nexus