zondag 05 maart 2023 22:33

Drie Schiedamse judomedailles in Ingelmunster

Drie Schiedamse judomedailles in Ingelmunster Foto: SI Schiedam

Zaterdag kwamen er judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op het internationale judotoernooi in Ingelmunster, België. 'Drie wisten er een medaille te winnen' laat Arthur den Hamer weten.

'Goud was er voor Iben Olsen en Giovanni Florencia. Beide judoka’s wonnen alle vier hun wedstrijden met ippon. Giovanni kreeg zo het goud omgehangen bij de heren -18 jaar -81 kg en Iben bij de meisjes -15 jaar -48 kg.

Celil Uyar bereikte na twee overwinningen de halve finale bij de jongens -15 jaar -50 kg. Deze ging helaas verloren tegen de latere kampioen. Om het brons won Celil van clubgenoot Thimo Wansleeben.

Thimo eindigde zo op de 5e plaats, net als Keano Rietdijk (-15 jaar, +66 kg), Storm Kabbedijk (-15 jaar, -66 kg), Marie-Lynn Luesken (-18 jaar, -70 kg) en Dylan Jansen (+18 jaar, -81 kg).'