zondag 17 februari 2019 00:53

Hermes DVS wint derby van SVV

Schiedam - Op een zonnig Harga speelden de buren tegen elkaar. Het werd geen beste wedstrijd, maar strijd was er wel.

Hermes had nagenoeg de gehele eerste helft onder controle. Tot veel kansen kwam het echter niet. Voor rust wisten de blauwhemden het overwicht toch om te zetten. Een mooie aanval werd goed afgerond door Etson Galong. Vlak voor het rustsignaal tikte Pim van den Berg (foto) beheerst de 2-0 achter de SVV-goalie.

Hermes kwam na rust goed uit de startblokken. Wilson de Barros miste een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. SVV bleef erin geloven en scoorde de aansluitingstreffer. SVV kreeg hierdoor nieuwe energie en Hermes dreigde de wedstrijd uit handen te geven. Het was Wilson de Barros die met twee goals Hermes weer op een comfortabele marge zette, 4-1. Door een klutsgoal scoorde SVV nog de 4-2, maar de overwinning van Hermes kwam niet meer in gevaar.

Beste man op het veld was vandaag de jonge scheidsrechter, die kordaat floot en tijdig ingreep als de gemoederen dreigden op te lopen.

De volgende thuiswedstrijd van Hermes zal zijn op het prachtige nieuwe complex.

Bijdrage: Erwin van den Berg