Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de thuiswedstrijd tegen het bekende NIO op het programma. Gezien de eerdere ontmoetingen tussen de beide teams was Nexus wellicht de favoriet te noemen, maar al snel bleek dat dit geen garantie voor succes was.

redactie

door redactie

zondag 24 september 2023 23:19

De 5-4 stand halverwege gaf ook aan dat er maar weinig gescoord werd. In de 2e helft vielen de doelpunten gemakkelijker en waren het de gasten uit Rotterdam die het initiatief naar zich toe wisten te trekken. Met een 12-14 stand leek NIO op rozen te zitten, maar ampel 4 minuten later -met nog 2 minuten op de klok- was het alweer 15-14. In een spannende slotfase wist NIO een strafworp te benutten, waardoor de punten uiteindelijk eerlijk verdeeld werden.

Het begin van de wedstrijd verliep stroef voor beide teams, zoekende naar de eerste goal. Dankzij een korte kans van Suthes Balasooriyan opent Nexus toch de score na pas 5 minuten. De weersomstandigheden, in combinatie met een goede verdediging, lijden er toe dat er weinig wordt gescoord. Na 20 minuten spelen staat het ‘slechts’ 2-2. De moeizame eerste helft wordt afgesloten met een score van 5-4 in het voordeel van Nexus dankzij een lastminute doelpunt van Jochem Schuurman.

Diezelfde Schuurman zorgt er na rust voor dat het gaatje voor het eerst 2 doelpunten in het voordeel van Nexus wordt. NIO blijft knap aanhaken en weet het initiatief naar zich toe te trekken, sterker nog: ze pakken de voorsprong en telkens als Nexus weer aan haakt scoren de Rotterdammers. Met nog 13 minuten op de klok is het verschil ineens 3 in het voordeel van NIO (9-12). Nexus moet alle zeilen bij zetten en doet dat aan de hand van Dante Bernard, maar ook een zeer belangrijke strafworp van de ingevallen Daphne Poot helpt Nexus weer terug in het zadel. Doelpunten van (wederom) Dante Barnard, Lisa Stouten en Jochem Schuurman zorgen ineens voor een 15-14 voorsprong. Nu moet NIO ineens weer in de achtervolging en met een verkregen strafworp slaagt zij in die missie. Een time-out van coach Bernard halen niets uit (15-15). Beide teams krijgen nog 1 aanval om de wedstrijd te beslissen, maar het blijft bij een gelijkspel.

Voor volgende week staat voor Nexus de thuiswedstrijd tegen ADO op het programma (Sportpark Thurlede, 16.00 uur).

Verslag: Sander van der Heide