Doelpuntenregen bij BEP tegen Nexus

Na een pijnlijk verloren wedstrijd tegen Erasmus stond deze week voor Nexus de verre uitwedstrijd tegen BEP uit Purmerend op het programma. De promovendus uit de 2e klasse tegen een degradant uit de overgangsklasse en tevens hoofdklasser op het veld. Op voorhand een schier onmogelijke taak voor de Schiedammers om hier de punten te pakken. Dat zou ook niet gebeuren, want BEP zou uiteindelijk 29 keer scoren. Doordat Nexus zelf tot 21 doelpunten kwam, kon de Zorghaven-equipe toch met een opgeheven hoofd het veld verlaten.

Juliette van Schie kan vrij aanleggen voor de 8-6; foto: Nexus
redactie

door redactie

zondag 19 november 2023 23:48

Al snel stond Nexus 2-0 achter en leek het dus inderdaad een hele lastige wedstrijd, maar door een afstandsschot van Suthes Balasooriyan en 2 keer een vrije bal van Noah Poppelier stond er na 5 minuten spelen zowaar een 3-3 tussenstand op de borden. Voor BEP reden om al vroeg in de wedstrijd een time-out aanvragen. Na de time-out kwam Nexus zelfs nog op een voorsprong door een mooi afstandsschot van Jochem Schuurman. Uiteraard repareerde BEP snel, maar Nexus bleef netjes meescoren, zodat er met nog 10 minuten te spelen een 8-6 tussenstand te noteren viel. In het slot van de 1e helft liepen de gastheren vlotjes uit door nog 10 keer te scoren, Nexus wist daar slechts 4 doelpunten tegenover te stellen.

Voor Nexus was het in de 2e helft zaak om niet tegen een zeperd aan te lopen, de ploeg van Mario Bernard slaagde daar prima in. Sterker nog, de 2e helft scoorden beide ploegen 11 keer, een knappe prestatie voor de Schiedammers, die daarmee wel een 29-21 nederlaag moesten slikken. “Een ingecalculeerd verlies” vond ook hoofdtrainer Mario Bernard, die wel kon leven met de einduitslag. “We hebben ons kranig verweerd tegen deze sterke tegenstander. Het was in ons nadeel dat voor elk wissewasje een vrije bal of strafworp gegeven werd. Wij misten 3 strafworpen en BEP was duidelijk scherper in deze dode spelmomenten.”

Volgende week zaterdag staat voor Nexus de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar (B) op het programma (15.30 uur, Groenoordhal).

Verslag: Sander van der Heide