Nexus verkoopt de huid duur

Afgelopen zaterdag stond voor de Schiedamse korfballers van Nexus de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven op het programma. Wederom een sterke tegenstander, maar wellicht zouden nu -na de goede prestatie tegen titelkandidaat BEP- de eerste punten gepakt kunnen worden.

redactie

door redactie

zondag 26 november 2023 18:32

“Willen we punten pakken dan moet iedereen scherp zijn en moeten we gelijk mee scoren om niet te veel achter de feiten aan te lopen” aldus routinier Kim Majoor vooraf. Ondanks de inzet aan Schiedamse kant lukte het niet om de tegenstander aan banden te leggen, zelf scoorde Nexus maar 7 keer voor rust. Na de rust kwam Nexus beter voor de dag. Op 17-18 was Nexus zelfs volledig terug in de wedstrijd. Vriendenschaar rechtte echter op tijd de rug en liep vlot weer uit, waarna Noah Poppelier met een afstandstreffer de einduitslag op 18-22 bepaalde.

Nadat Nexus op 1-1 kwam, via een afstandstreffer van Dionne van Dijk, gebeurde voor Nexus wat Nexus juist niet wilde. De spitsen van Vriendenschaar scoorden met de regelmaat van klok en voor Nexus was het hard werken om tot goede aanvallen te komen. Vriendenschaar kon dan ook uitlopen naar 2-7 stand en zo stond Nexus al vroeg in de wedstrijd voor een schier onmogelijke taak om de wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. De niet geheel fitte Jochem Schuurman werd vervolgens gewisseld voor Dante Bernard, die daarmee na zijn blessure zijn 1e klasse debuut in Nederland kon maken. In de 1e helft wist Nexus nog 5 keer te scoren, tegenover 6 doelpunten van Vriendenschaar, waarmee de ruststand op 7-13 werd bepaald.

In de 2e helft was het juist Nexus die de rug wist te rechten. Eerst werd er nog om-en-om scorend een 10-16 tussenstand bepaald, maar daarna was het Nexus wat de klok sloeg! Een afstandstreffer van Juliette van Schie werd gevolgd door een prachtige ‘one-hander’ van de prima spelende Yannick van Otterloo. Het harde werken van Nexus werd beloond met mooie doelpunten. Met nog 6 minuten op de klok was de stand ineens 17-18 en leek er nog van alles mogelijk. Met enkele rake schoten van Vriendenschaar gooiden de gasten echter net op tijd de wedstrijd in het slot. Middels een rake afstandstreffer bepaalde Noah Poppelier uiteindelijk de einduitslag op 18-22.

Kim Majoor: “We misten net dat kleine beetje geluk om de gelijkmaker te scoren en dat is dodelijk op dit niveau. We bleven goed doorgaan en we hebben laten zien wat we kunnen. Nu moeten we zorgen dat we dit een hele wedstrijd laten zien.” Die kans krijgt Nexus volgende week in de uitwedstrijd tegen Reeuwijk (Sporthal de Meerkoet, Reeuwijk, 15.40 uur).

Verslag: Sander van der Heide