Nexus pakt laatste strohalm tegen degradatie

Zaterdag stond voor Nexus de wedstrijd tegen Reeuwijk op het programma. In de eerdere wedstrijd was het Reeuwijk die de gehele wedstrijd de leiding nam, dit resulteerde in een einduitslag van 21-12 in het voordeel van Reeuwijk. Inmiddels nadert de zaalcompetitie haar ontknoping en om überhaupt kans op handhaving te houden zou er in ieder geval revanche op Reeuwijk genomen moeten worden.

Lisa Stouten in een poging haar opponent af te stoppen, foto: Nexus
redactie

door redactie

zondag 11 februari 2024 15:03

Nexus deed dat met veel overtuiging en pakte daarmee een laatste strohalm in de strijd tegen degradatie. De Schiedammers waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en dat vertaalde zich uiteindelijk in een dik verdiende 26-19 overwinning. Nexus verlaat daarmee de laatste plaats in de ranglijst en nadert Erasmus, die op een veilige 6e plaats staat, daarmee op 1 punt.

Het was Nexus dat uit de startblokken schoot, met een afstandsschot van Noah Poppelier. Ook voor Reeuwijk gold dat er vandaag gewonnen moest worden om uitzicht op lijfsbehoud te houden, Reeuwijk was dan ook niet van plan om Nexus ruimte te geven. Het eerste kwartier gingen de ploegen gelijk op. Er volgde een periode van aanvallen, waarbij er diverse pogingen genomen werden. Aan beide kanten werden de pogingen echter niet verzilverd. Het was Nexus die als eerste de dynamische aanvallen wist te verzilveren. Nexus liep uit tot een voorsprong van 10-6. Reeuwijk schrok wakker en verkleinde de achterstand tot 2 doelpunten. Hierdoor was de ruststand 14-12.

Na rust lukte het Nexus in eerste instantie niet om de voorsprong te behouden. Reeuwijk wist terug te komen tot 14-14. Nexus zette echter een tandje bij en zo wist Nexus als collectief wederom een 4-punts marge te pakken: 19-15. Met nog 10 minuten op de klok deed Reeuwijk nog 1 poging om zich terug de wedstrijd in te spelen. Dit resulteerde in een stand van 20-18, met nog 6 minuten te spelen. Via afstandsschoten van Dionne van Dijk, Yannick van Otterloo, Lisa Stouten, Kim Majoor en Noah Poppelier werd de winst zeker gesteld.

Nexus eindigde de wedstrijd met 26-19, tot volle tevredenheid van coach Bernard: “een dik verdiende overwinning. We bleven met de regelmaat van de klok scoren en raakten niet in paniek toen Reeuwijk terugkwam. Een echte teamprestatie.” Bernard gunde Yannick van Otterloo een publiekswissel: “ik ben niet zo van de wissels in de laatste minuut, maar door mijn gele kaart (er mag dan 4 minuten niet gewisseld worden, red.) kon het helaas niet eerder.” Een meer dan terecht applaus viel van Otterloo ten deel.

De komende 2 weken zijn er geen wedstrijden. Op zaterdag 2 maart staat de uitwedstrijd tegen VEO uit Voorburg op het programma.

Verslag: Sander van der Heide