NK brons voor SI judoka Dylan Jansen

Judoka Dylan Jansen van Sportinstituut Schiedam heeft zaterdag een bronzen medaille gewonnen op het Nederlands Kampioenschap judo -21 jaar in de gewichtsklasse -81 kg.

: Dylan Jansen (tweede van rechts) op het erepodium, foto: SI Schiedam
redactie

door redactie

zondag 03 maart 2024 17:51

In de eerste ronde moest Dylan het opnemen tegen Mads Vlieghuis (Noord-Holland) en in de tweede ronde tegen Quinten Borgsteede (Noord-Holland). Beide judoka’s werden relatief eenvoudig met ippon verslagen.

In de kwartfinale won Dylan in een stroeve partij met waza-ari van Quinten Steringa (Noord-Nederland) en mocht zich zo opmaken voor de halve finale. Tijdens deze partij tegen Bink te Winkel (Midden-Nederland) had Dylan in het begin de beste kansen op een score. Helaas kwam Dylan op de grond in een verwurging terecht.

Wat restte was de strijd om het brons tegen de Limburger Rusker Schell. In een spannende, gelijk opgaande strijd was Dylan de gevaarlijkste judoka van de twee, maar stond hij zelf ook al op twee straffen (drie straffen is einde wedstrijd). Uiteindelijk wist Dylan zijn tegenstander toch nog op de zij te werpen en won zo de wedstrijd met waza-ari.

Een mooi resultaat voor Dylan, die nu in drie leeftijdscategorieën (-15, -18 en -21 jaar) een NK medaille heeft gewonnen, en dus ook in de -21 jaar is opgeklommen naar de top van Nederland.

Verslag: Arthur den Hamer