De Vlaardingse derby: VICTORIA’04-CWO (2-1)

De Vlaardingse derby werd in de eerste helft grotendeels gedomineerd door het bezoekende CWO. De thuisclub verdedigde fanatiek om niet een vroege achterstand op te lopen. In de omschakeling trachtte Victoria'04 waar mogelijk het doel van CWO op te zoeken. Beide defensies gaven geen krimp, waardoor zich sporadisch gevaarlijke momenten voordeden. Het was wachten op doelpunten, die wel gescoord werden in de tweede helft.

redactie

door redactie

zaterdag 23 maart 2024 23:44

De wedstrijd was nauwelijks op gang gekomen of invaller Michael Blok kreeg van CWO veel ruimte over de rechterflank. De snelle aanval bracht vervolgens topscorer Nailey Girigorie in stelling. Zijn fraaie volley eindigde snoeihard in het doel van CWO: 1-0. De bezoekers antwoordden met aanvallend voetbal, maar liepen zich keer op keer stuk op de stugge verdediging van Victoria'04.

Tot de 78ste minuut toen CWO op gelijke hoogte kwam. Uit een gevaarlijk indraaiende hoekschop werd de bal van dichtbij achter doelman Jochem van der Hoff gekopt: 1-1. Een gemotiveerd spelend Victoria'04 toonde meteen veerkracht en liet zich niet van de wijs brengen. Twee minuten later was het al weer raak. Wederom was het rechtsachter Michael Blok, die de diepte werd ingestuurd door invaller Joey Fastenau om vervolgens de bal vanaf de achterlijn voor te zetten. Het leer bereikte Lars Kortleven, die het buitenkansje volledig uitpakte en Victoria'04 heel snel weer op voorsprong bracht: 2-1.

In de spannende slotfase wist Victoria'04 het fel aandringende CWO van dadendrang af te houden om de zevende achtereenvolgende overwinning over de streep te trekken. Bijzonder vermeldenswaard is, dat het door blessures geplaagde Victoria'04 de laatste wedstrijden winnend wist af te sluiten met veel jeugdige invallers, die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Robbin Winsveen (46: Michael Blok), Nick Rutten, Bob Planken, Jur de Visser (82: Lars de Visser), Oscar Knecht (65: Jemayro Teixeira), Roy Meerten, Nailey Girigorie (52: Joey Fastenau), Lars Kortleven, Colin Pleijsier (82: Zayd Faress).

Verslag: Arie Noordhoek