zondag 31 maart 2019 19:34

Zwak Nexus laat Twist eenvoudig winnen

Vlaardingen - In de slotronde van de zaalcompetitie korfbal ging Nexus bij de buren in Vlaardingen op bezoek.

Twist had de week ervoor de titelkansen al verspeeld door op bezoek bij Juliana te verliezen en Nexus was al enige tijd zeker van een plekje in de middenmoot. Voor Nexus was enkel nog de vraag of de ploeg op plek 3 of plek 5 zou eindigen. Twist was al zeker van plek 2. Na een goede maaltijd in de Nexus kantine staken de Schiedammers de grens over om in een warme Westwijkhal de streekderby te spelen. Net als in de thuiswedstrijd bleek ook Twist in deze editie de betere ploeg te zijn, want via een 10-7 stand bij rust wisten de ‘haringkoppen’ uit te lopen naar een 22-14 eindstand.

Nadat de beide ploegen aan het publiek waren voorgesteld kon de wedstrijd beginnen. Al snel hadden beide teams het eerste puntje op het scorebord staan, het vervolg was echter voor Twist dat een gaatje sloeg. Nexus speelde slordig, waar de vorige wedstrijden de spelers elkaar goed konden vinden en de ploeg stappen had gemaakt in het combinatiespel, vlogen vandaag de ballen veelvuldig over de zij- en achterlijn. Twist maakte daar dankbaar gebruik van en kwam na een kwartier 7-3 voor. Hierna brak een fase aan waarin Nexus wat scherper werd en zich terug knokte in de wedstrijd, 5 minuten voor de rust bracht Merle van Dijk met een bekeken schot de stand op 8-7. Twist zorgde er met twee rake afstandsschoten alleen voor dat de marge bij rust toch weer groter werd, 10-7.

De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Nexus bleef te wisselvallig spelen, enkele mooie en lange aanvallen werden veelvuldig afgewisseld met éénschots aanvallen. Twist speelde ook niet hun beste wedstrijd, maar was wel een stuk constanter waardoor het de fouten van Nexus kon afstraffen en de voorsprong langzaam kon uitbouwen. Hierdoor werd de wedstrijd verder niet meer spannend en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 22-14 eindstand.

Nexus sluit hiermee het zaalseizoen af op de 5e plek. Een plaats waar vooraf ook de doelstelling lag, maar gezien het competitieverloop had er stiekem toch misschien wel wat meer ingezeten. Op 20 april wordt de veldcompetitie weer hervat. Daar hangt de vlag er voor het Schiedamse vlaggenschip  heel anders voor; het door Zorghavengroep gesponsorde Nexus is daar verwikkeld in een strijd tegen degradatie. De eerste tegenstander die men op het veld treft is meteen een pittige; de ongeslagen koploper KOAG komt op bezoek. De ploeg uit Krimpen aan den Ijssel is in de zaal –een klasse hoger- op de 2e plaats geëindigd.