zondag 21 april 2019 12:35

Nexus moet meerdere erkennen in KOAG

Schiedam - Op zaterdag 20 april hervatte de veldcompetitie weer met een thuiswedstrijd voor de korfballers van Nexus.

Waar sommige jaren de eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie nog guur en koud kon zijn, voelde het dit paasweekend zomers aan met temperaturen rond de 25 graden. Tegenstander was koploper KOAG uit Krimpen a/d IJssel, waarvan de heenwedstrijd ruim werd verloren. In de return konden de Schiedammers lang in het spoor van de koploper blijven, maar na een 7-11 stand bij rust werd er uiteindelijk wel verloren met 13-21.

Met de gebruikelijke basisacht, maar met een kleine positiewisseling, begon Nexus met een gewijzigde tactiek aan de wedstrijd. Het was uiteindelijk Sander Borgman die Nexus op voorsprong schoot met een zuiver schot van afstand. KOAG antwoordde direct en via de 2-2 van Wilfred Koppe stond er na ruim tien minuten spelen 3-3 op het scorebord. Op dat moment zette de lijstaanvoerder aan en wist in een paar aanvallen uit te lopen naar een 3-7 stand, met name in de standaard situaties bleken de groen gele gasten messcherp. De rest van de eerste helft werd er om en om gescoord en kon met een 7-11 ruststand de schaduw opgezocht worden.

De tweede helft vertoonde veel gelijkenissen met de eerste helft. Nexus streed voor wat het waard was en via doelpunten van de ingevallen Jochem Schuurman, Juliëtte van Schie en Noah Poppelier stond het met nog een kleine tien minuten te spelen 11-15. Net als in de eerste helft wisten de gasten heel snel vier keer op rij te scoren waardoor het verschil plotseling acht doelpunten was. Hierna werd er aan beide kanten nog twee keer gescoord, waarmee de eindstand enigszins geflatteerd 13-21 werd.

Al met al een wedstrijd waarin Nexus grote delen goed heeft bij kunnen blijven bij de koploper. Dit biedt perspectief in de strijd tegen degradatie, waarin Nexus inmiddels op de laatste plaats bivakkeert door andere uitslagen in de competitie. Over drie weken zal Nexus afreizen naar Bodegraven om daar tegen Vriendenschaar te spelen wat tot nu toe twee punten meer heeft behaald.