zondag 21 oktober 2018 11:36

Korfbal: Nexus in de hoek waar de klappen vallen

Rotterdam - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Erasmus - Nexus op het programma. Bij een overwinning kon aansluiting gevonden worden met Reeuwijk, OZC en Vriendenschaar. Bij verlies zou Nexus alleen de laatste plaats gaan bezetten.

De wedstrijd begon met doelpunten voor beide ploegen. Nexus kreeg aanvallend de overhand met lange aanvallen en meerdere doelpogingen. Nexus wist met goede aanvallen de score uit te breiden tot 3-7. Door wat slordigheden en discutabele beslissingen kwam Erasmus terug in de wedstrijd. Nexus wist zich verdedigend als aanvallend te herpakken waardoor de ruststand 5-10 bedroeg. Na rust begon Erasmus scherper, waardoor de score 11-13 werd. De rest van de 2e helft bleef de score gelijk opgaan. Aan het einde van de wedstrijd gaf Nexus de wedstrijd uit handen waardoor de eindstand 19-16 werd.

Met 2 punten bezet Nexus nu de laatste plaats. Erasmus en Vriendenschaar bevinden zich met elk 4 punten op een gedeelde 7e plek. Volgende week wacht voor Nexus de lastige uitwedstrijd tegen Twist.