zaterdag 29 juni 2019 19:11

Sparta boekt makkelijke zege tegen Schiedams Elftal

Schiedam - Zaterdag is bij Excelsior´20 de wedstrijd gespeeld tussen het Schiedams Elftal en Sparta Rotterdam.

Het Schiedams Elftal bestond uit spelers van de diverse Schiedamse voetbalclubs. Zo was het duel voor Marco Clarijs van Excelsior´20 een bijzondere omdat hij hiermee zijn voetballoopbaan afsloot. Het was voor het eerst sinds 1981 dat er een Schiedams Elftal werd samengesteld.

Op een snikheet maar desondanks goed bezocht Sportpark Thurlede kreeg het Schiedams Elftal zelfs een kans om verrassend op voorsprong te komen. De lat bracht redding voor Sparta. Daarna stelde de Rotterdamse eredivisieclub orde op zaken. Via Lorenzo Soares Fonseca en twee treffers van Dervisoglu ging Spata Rotterdam met een 0-3 voorsprong rusten.

In de tweede helft was Sparta volledig gewijzigd en kwam onder meer Deroy Duarte in actie. Ook na rust scoorde Sparta drie keer via Wuytens en twee treffers van Ache. Zo won Sparta Rotterdam het duel uiteindelijk eenvoudig met 0-6.