zondag 08 september 2019 13:29

Nexus wint in competitieouverture

Nexus wint in competitieouverture Foto: Nexus (archief)

Voor beide ploegen was dit sinds langere tijd de eerste wedstrijd in de derde klasse, Nexus 1 degradeerde namelijk afgelopen seizoen uit de tweede klasse, terwijl Gemini juist promoveerde vanuit de vierde klasse. Op papier dus een tegenstander die voor Nexus geen problemen zou moeten geven. In de praktijk zou dit ook blijken, want zonder het achterste van haar tong te laten zien wisten de Schiedamse korfballers, waar vandaag Daphne Poot en Laura Seip binnen de lijnen stonden, met 18-12 te zegevieren.

Schiedam - In de ouverture van het seizoen 2019-2020 mocht Nexus op eigen veld aantreden tegen Gemini 1 uit Gouda.

Voor beide ploegen was dit sinds langere tijd de eerste wedstrijd in de derde klasse, Nexus 1 degradeerde namelijk afgelopen seizoen uit de tweede klasse, terwijl Gemini juist promoveerde vanuit de vierde klasse. Op papier dus een tegenstander die voor Nexus, dat zo snel als mogelijk weer terug naar de tweede klasse wil, geen problemen zou moeten geven. In de praktijk zou dit ook blijken, want zonder het achterste van haar tong te laten zien wisten de Schiedamse korfballers, waar vandaag Daphne Poot en Laura Seip binnen de lijnen stonden, met 18-12 te zegevieren.

De boodschap van coach Bron -die voor het 2e achtereenvolgende jaar de scepter zwaait- was duidelijk: Gemini niet in de wedstrijd laten komen en ze niet het gevoel geven dat er iets te halen valt in Schiedam. Het bleek niet aan dovemansoren gezegd, want Gemini werd de eerste 5 minuten compleet overlopen met een 5-0 stand op het scorebord. Reden voor de coach van Gemini om direct een time-out aan te vragen. Dat bleek enigszins te helpen voor de gasten uit Gouda, ze maakten al snel ook hun eerste doelpunt en bracht de score op 5-2. De storm van Nexus ging wat liggen, maar de ploeg bleef wel hun doelpunten maken. Het ging niet meer zo hard als in de eerste 5 minuten, maar Gemini werd wel op afstand gehouden. Via een 8-3 stand eindigde de eerste helft uiteindelijk in een 10-5 voorsprong voor de Schiedammers.

De tweede helft verliep niet veel anders dan het grootste deel van de eerste helft. Nexus had goede lange aanvallen, maar het schotpercentage lag nog niet hoog genoeg. Bij Gemini was het aanvalsspel wat rommeliger en de ploeg had zichtbaar moeite met de verdedigende druk van Nexus. De ploeg was wel zuiverder en af en toe vloog er een afstandsschot mooi in. Kans op punten hadden de bezoekers alleen geen moment, via 13-6 en 17-9 werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een 18-12 eindstand.

Nexus deed wat het moest doen en pakte de eerste twee punten van het seizoen. Het klasse verschil tussen de twee ploegen was duidelijk zichtbaar en eigenlijk mag Nexus het zich aanrekenen dat het verschil uiteindelijk slechts bij 6 doelpunten is gebleven. Volgende week speelt Nexus een uitwedstrijd tegen ADO uit ‘s Gravendeel.