zondag 15 september 2019 15:35

Nexus verliest van strijdvaardig ADO

Nexus verliest van strijdvaardig ADO Foto: Nexus

De Schiedammers kwamen goed uit de startblokken en wisten via een aantal goede schoten op voorsprong te komen tot een 4-2 stand. In het verloop van de eerste helft kwam ADO terug in de wedstrijd.

’s Gravendeel - Na een goede overwinning op Gemini vorige week stond vandaag ADO uit ‘s Gravendeel op het programma. Een tegenstander van een hoger niveau, waarbij het voor Nexus van belang was om de punten mee te nemen naar Schiedam. In een wedstrijd waarin Nexus veelal in de achtervolging moest bleken de seuters iets trefzekerder van afstand en wonnen dan ook met 17-15.

De Schiedammers kwamen goed uit de startblokken en wisten via een aantal goede schoten op voorsprong te komen tot een 4-2 stand. In het verloop van de eerste helft kwam ADO terug in de wedstrijd. Doordat ADO scherper was in de duels en feller was in het spel, kon de ploeg uit ‘s Gravendeel gaan rusten met een comfortabele 7-5 voorsprong.

De Schiedammers wisten dat er na de rust iets veranderd moest worden om bij te blijven. Dit was goed terug te zien in het spel. Nexus kwam via een aantal goede aanvallen weer terug in de wedstrijd en kwam op een 10-9 voorsprong. Vanaf dit moment ging de wedstrijd gelijk op, maar wist ADO toch steeds de voorsprong te pakken. Uiteindelijk liep Nexus achter de feiten aan en wist de achterstand niet meer te verkleinen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 17-15 overwinning voor ADO.

De Schiedammers baalden als een stekker van deze nederlaag, want er had zeker meer in gezeten. De komende week zal Nexus zich weer moeten opladen voor de volgende wedstrijd, op zaterdag 21 september a.s. staat de thuiswedstrijd tegen Ventura Sport voor de deur waarbij Nexus weer voldoende strijd zal moeten leveren om de punten dit maal in Schiedam te houden.