zondag 20 oktober 2019 14:00

Nexus loopt achterstand op in titelstrijd

Nexus loopt achterstand op in titelstrijd Foto: Juliette van Schie op weg naar een doelpunt

Nexus begon niet scherp aan de wedstrijd waardoor het in de beginfase van de wedstrijd tegen een 0-3 achterstand aankeek, ondanks dat er een groot aantal aan kansen werd gecreëerd. Nexus wist in het vervolg van de 1e helft de korf wel te vinden, waardoor met een 5-8 tussenstand de rust in werd gegaan. Na de rust kwam Nexus door wat personele wijzigingen beter in de wedstrijd, maar bleek telkens tegen een 2 doelpunten achterstand aankijken.

Schiedam - Zaterdag 19 oktober 2019 stond de wedstrijd Nexus 1 - OZC 1 op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden zowel ADO, Nexus als OZC op een gedeelde 1e plaats.

Tegen het einde van de 2e helft wist OZC door verdedigende fouten van Nexus en een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter de voorsprong uit te bouwen. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Nexus weer op 2 doelpunten van OZC te komen. In de ‘dying seconds’ wist Nexus terug te komen tot 12-13. OZC wist hierop te reageren door de 12-14 te scoren, waarmee ook gelijk de eindstand op het scorebord stond. Door deze wedstrijd staat Nexus 2 punten achter op zowel ADO als OZC.

Op zaterdag 26 oktober neemt Nexus het op natuurgras op tegen Gemini uit Gouda. Na de laatste veldwedstrijd kan Nexus zich gaan voorbereiden op het zaalseizoen, waarin het een klasse hoger acteert.