zondag 01 december 2019 11:52

Eerste punten voor Nexus

Eerste punten voor Nexus Suthes Balasooriyan torent hoog boven zijn tegenstander uit.

Het belang van de wedstrijd was voor iedereen duidelijk na het verlies van OZC. Bij het fluitsignaal begonnen beide ploegen aan de strijd. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Na 3 minuten vielen de eerste doelpunten aan de kant van Nexus. Atlas wist hier direct met doelpunten op te reageren, wat resulteerde in een 2-2. Vanaf dit moment wist Nexus los te komen. Er werd langzaam een voorsprong gecreëerd, waardoor Nexus met een 10-6 voorsprong de rust in ging.

Schiedam - De eerste thuiswedstrijd van het korfbalzaalseizoen werd door Nexus tegen Atlas uit Ritthem gespeeld.

Vol vertrouwen begon Nexus aan de tweede helft. Dit was zichtbaar in het aantal doelpunten wat gescoord werd. Al snel bouwde Nexus de voorsprong uit tot 17-10. Verdedigend had Nexus controle door goed de aansteun te verdedigen en het snel onderscheppen van de bal in de paalzone. De laatste minuten van de tweede helft bleef Nexus vol vertrouwen spelen. De wedstrijd eindigden met een dik verdiende stand van 20-13.

Nexus heeft laten zien de betere ploeg te zijn, zowel aanvallend en verdedigend. Door het behalen van de eerste punten bevindt Nexus zich nu op een gedeelde 3e plaats. Volgende week zal Nexus in eigen zaal Vriendenschaar ontvangen.