zondag 08 december 2019 22:52

Nexus draait de rollen om en wint alsnog van Vriendenschaar

De wedstrijd startte al vroeg in de middag, om 13.40 uur, en na het eerste fluitsignaal was het Vriendenschaar dat de toon zette en leek Nexus nog niet helemaal wakker te zijn. D

Schiedam - Vandaag kwam Vriendenschaar uit Bodegraven op bezoek bij Nexus in de Groenoordhal, een tegenstander welke bekend was van vorige seizoenen en welke altijd garant staat voor een spannende wedstrijd. Het leek er eerst niet op dat het een spannende wedstrijd zou worden, maar na een 4-12(!) tussenstand wist Nexus alsnog de rollen om te draaien en met 23-20 te winnen!

De wedstrijd startte al vroeg in de middag, om 13.40 uur, en na het eerste fluitsignaal was het Vriendenschaar dat de toon zette en leek Nexus nog niet helemaal wakker te zijn. De thuisploeg werd aanvallend onder druk gezet en leed daardoor veel onnodig balverlies. Vriendenschaar was wel bij de les en kwam na 10 minuten al 0-5 voor te staan. Coach Bertjan Bron probeerde met twee vroege time outs en een tactische wissel het tij te keren, het duurde echter even voordat dit effect had. Juliëtte van Schie scoorde na een klein kwartier het eerste doelpunt, 1-6. Vriendenschaar trok zich daar niet veel van aan en bouwde het gat na 20 minuten zelfs nog verder uit naar 4-12.
Dat was het moment dat Nexus langzaam wakker werd, de aanvallen gingen beter lopen en door een rebound overwicht aan Nexus zijde werden de aanvallen van Vriendenschaar steeds sneller ongedaan gemaakt. Bij een 5-13 stand ging de laatste 5 minuten van de eerste helft in. Nexus gaf gas en Vriendenschaar had er geen gepast antwoord meer op. Met 4 doelpunten op rij zorgde Nexus ervoor dat het plots weer met een goed gevoel de rust in ging, 10-14.

Het eerste doelpunt van de tweede helft was van Vriendenschaar. Nexus liet zich dit keer echter niet de kaas van het brood af eten en ging verder met de inhaalslag waarmee ze de eerste helft afsloten. Binnen een kwartier kwam de eerste voorsprong voor Nexus op het bord, 16-15. Vriendenschaar raakte gefrustreerd en ging steeds meer tegen zichzelf en de strikt fluitende leidsman spelen. Het lukte Nexus alleen nog niet om de gasten uit Bodegraven definitief van zich af te schudden. Om en om wisten beide ploegen te scoren en ook qua voorsprong was het stuivertje wisselen. De spanning was voelbaar in de Groenoordhal. Met nog 3 minuten op de klok kreeg Nexus bij een 20-20 stand een strafworp, deze werd gemist, echter door te vroeg inlopen van Vriendenschaar mocht hij worden overgenomen. Dit Bodegraafse cadeautje werd uitgepakt en een voorsprong werd gepakt. De daaropvolgende aanval kreeg Vriendenschaar ook een strafworp mee en kwam de stand weer gelijk. Een tumultueus slot volgde, Vriendenschaar bleek hardleers en kreeg tot eigen frustratie opnieuw twee strafworpen tegen. Nexus maakte er dankbaar gebruik van en pakte met nog een minuut op de klok voor het eerst een voorsprong van meer dan een punt. De ploeg maakte alleen de daarop volgende aanval dezelfde fout als Vriendenschaar en gaf daarmee de strikt fluitende leidsman opnieuw aanleiding om naar de stip te wijzen. De strafworp werd echter gemist door Vriendenschaar en in de laatste aanval bracht Nexus de 23-20 eindstand op het scorebord.

Het was een wedstrijd met 2 gezichten. Waar Nexus het eerste deel volledig werd afgetroefd door Vriendenschaar vochten ze zich weer terug in de wedstrijd en pakte zelfs nog de overwinning.