zondag 15 december 2019 14:27

Handbalteam met Schiedamse Kelly Dulfer wint wereldtitel

Het Nederlands dameshandbalteam, met de Schiedamse Kelly Dulfer in de selectie, heeft zondag in Japan voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel veroverd. In de finale van het WK werd Spanje met 30-29 verslagen. Keepster Wester werd de held van Oranje. Zes seconden voor tijd verrichtte zij een cruciale redding. Toen zij daarna de bal uit wilde gooien hield een Spaanse speelster te weinig afstand. Zij kreeg hiervoor rood. De bijbehorende strafworp werd benut door Lois Abbingh waardoor de eindstand 30-29 werd.

Kumamoto (Japan) - Het Nederlands dameshandbalteam, met de Schiedamse Kelly Dulfer in de selectie, heeft zondag in Japan voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel veroverd.

In de finale van het WK werd Spanje met 30-29 verslagen. Oranje begon niet goed aan het duel en keek tegen een 9-5 achterstand aan. Daarna nam Nederland het initiatief en kwam het steeds beter in het spel. Met een 16-13 voorsprong ging Nederland de rust in.

Na rust scoorde Nederland een stuk makkelijker dan in de openingsfase en was keepster Tess Wester op dreef. Spanje weigerde echter te capituleren en bracht de achterstand van vijf punten terug tot één. Twee minuten voor tijd kwam Spanje zelfs langszij.

Keepster Wester werd echter de held van Oranje. Zes seconden voor tijd verrichtte zij een cruciale redding. Toen zij daarna de bal uit wilde gooien hield een Spaanse speelster te weinig afstand. Zij kreeg hiervoor rood. De bijbehorende strafworp werd benut door Lois Abbingh waardoor de eindstand 30-29 werd.

Met de zege heeft Nederland zich ook geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo en het WK in 2021 in Spanje.