zondag 12 januari 2020 14:06

Nexus verliest van kampioenskandidaat ONDO

Nexus verliest van kampioenskandidaat ONDO Foto: Lisa Stouten (nr 6) is haar tegenstandster te snel af.

Met Nexus nog als enige ploeg op 2 punten achterstand van ONDO was dit al een zeer beslissende wedstrijd voor het kampioenschap in de tweede klasse. Nexus, toch de underdog tegen de op het veld in de 1eklasse acterende tegenstander, verkocht haar huid duur -getuige ook de 10-10 ruststand- maar moest uiteindelijk toch een nederlaag incasseren (19-22).

Schiedam - In de eerste wedstrijd na de winterstop mocht Nexus aantreden tegen de nog ongeslagen koploper ONDO.

De wedstrijd begon furieus van beide kanten met zeer effectieve aanvallen en zuivere schoten, hierdoor stond er al binnen enkele minuten een 4-4 stand op het scorebord. Na deze snelle beginfase zwakte Nexus wat af en kon ONDO gestaag uitlopen tot een 6-10 voorsprong met 10 minuten tot de rust. Nexus leek hier op een beslissende achterstand gezet te zijn maar kwam door onder meer twee doelpunten in de minuut voor rust knap terug tot een 10-10 ruststand.

Na de rust begon ONDO veel beter aan de tweede helft en wist meteen drie punten uit te lopen tot een 10-13 voorsprong. Nexus wist lange tijd niet tot goed aanvalsspel te komen en kon dit gat van drie punten dan ook niet dichten. De drie punten voorsprong werden hierdoor zelfs uitgebreid tot een 14-20 voorsprong voordat Nexus weer in een goede fase terecht kwam. Deze fase kwam helaas te laat waardoor het gat te groot was om nog te dichten. Nexus kwam nog tot op 3 punten wat resulteerde in een 19-22 einduitslag.

De Schiedammers hebben zich kranig geweerd tegen de koploper en zodoende vertrouwen getankt voor de rest van de competitie. Volgende week wordt er gespeeld tegen de studenten van Erasmus waar er weer belangrijke punten moeten worden gepakt. Aangezien de sporthallen in Schiedam bezet zijn moet er uitgeweken worden naar de Korhoenlaan in Vlaardingen (aanvang 13.15 uur).