zondag 19 januari 2020 14:24

Duidelijke nederlaag voor korfballers van Nexus

Duidelijke nederlaag voor korfballers van Nexus Foto: Routinier Dionne van Dijk is 2 dames van Erasmus te snel af

Net als Nexus steunen de Rotterdamse studenten enorm op hun reboundkracht. Het was vooral Nexus dat hierdoor maar moeizaam tot goede aanvallen kwam. Erasmus nam een 0-2 voorsprong en gaf deze de eerste helft niet meer uit handen. Er werd gerust met een schamele 6-9 stand.

Het spelbeeld was in de tweede helft helaas niet veel beter. Het zuiver schietende Erasmus wist de voorsprong via 10-15 en 11-17 zelfs te vergroten. Ondanks een goede invalbeurt van Stefan Bohm, die een goede rebound verzorgde, eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 12-19 eindstand. Met slechts twaalf doelpunten was het aanvallend ondermaats, waar Nexus in de zaal tot nu toe altijd rond de twintig doelpunten kwam.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland op het programma en kunnen de eerste punten in 2020 gepakt worden. Korbatjo lijkt na een zwaar begin van de competitie op stoom te komen en staat inmiddels een punt voor op de ranglijst.

Vlaardingen - De tweede wedstrijd in 2020 voor Nexus was wederom een strijd om de bovenste plekken, want tegen Erasmus stond de tweede plek op het spel. Hoewel het eigenlijk een thuiswedstrijd was voor de Schiedammers, werd er gespeeld buiten de stadsgrenzen in sporthal Holy in Vlaardingen. Nexus speelde onder de maat en werd op haar eigen kracht -een sterke rebound- afgetroefd door de studenten van Erasmus. De Schiedammers moesten zodoende een 12-19 nederlaag slikken.