donderdag 23 januari 2020 16:01

Tafeltennissters nog niet zeker van Olympische Spelen

Het Nederlandse damestafeltennisteam is er op het OKT in het Portugese Gondomar niet in geslaagd om zich direct te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo. Winst in de achtste finales volstond, maar in deze wedstrijd was Singapore met 3-2 te sterk. De Schiedamse Brit Eerland verloor een wedstrijd en won een wedstrijd. Nederland strijdt nu met de zeven andere verliezers van de laatste ronde om het laatste Olympische ticket. Als Nederland zich hiervoor plaatst mag het ook twee speelsters voor het individuele toernooi afvaardigen.

Gondomar (Portugal) - Het Nederlandse damestafeltennisteam is er op het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) in het Portugese Gondomar niet in geslaagd om zich direct te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Winst in de achtste finales volstond, maar in deze wedstrijd was Singapore met 3-2 te sterk.

Li Jiao en Li Jie bezorgden Nederland het eerste punt door winst in het dubbelspel. In de tweede partij kon de Schiedamse Britt Eerland in de eerste set nog goed tegenstand bieden aan wereldtopper Feng Tianwei maar uiteindelijk verloor zij het duel met 3-0. Li Jie liep daarna een blessure op wat Singapore op een 2-1 voorsprong bracht. Britt Eerland gaf het Nederlandse team weer hoop door met 3-1 te winnen van Lin Ye. In de vijfde en beslissende wedstrijd verloor Li Jie van Feng Tianwei.

Nederland strijdt nu komend weekend met de zeven andere verliezers van de laatste ronde om het laatste Olympische ticket. Als Nederland zich hiervoor plaatst mag het ook twee speelsters voor het individuele toernooi afvaardigen.