zondag 02 februari 2020 12:39

Korfbalkraker in Schiedam

Korfbalkraker in Schiedam Foto: Jochem Schuurman op de voet gevolgd door zijn tegenstander van OZC

De verliezer zou juist verder naar beneden moeten kijken. Daarnaast was het een interessante wedstrijd omdat beide ploegen niet konden beginnen in hun sterkste basisopstellingen. Het werd een wedstrijd waarin men elkaar geen seconde uit het oog verloor. Nexus had meer balbezit, maar de gasten schoten zuiverder van afstand waardoor er na een pittige pot korfbal, die goed in bedwang werd gehouden door de leidsman van dienst, een 14-14 remise overeengekomen werd.

Schiedam - Gisteren stond de wedstrijd Nexus 1 - OZC 1 uit Rotterdam op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om aansluiting de bovenste ploegen niet te verliezen.

In het begin van de wedstrijd wist Nexus een voorsprong op te bouwen van twee doelpunten. Het vervolg van de wedstrijd kenmerkte zich door de doelpuntenwisseling van beide ploegen, waardoor de ploegen dicht bij elkaar bleven. OZC wist met name goed te profiteren van de verkregen vrije ballen, waardoor het in de 1e helft kon blijven aanhaken bij Nexus. Nexus kon daarentegen door het reboundoverwicht lange en georganiseerde aanvallen spelen, maar kwam op momenten lastig tot scoren waardoor de voorsprong niet uitgebreid kon worden.

In de tweede helft bracht OZC kleine aanvallende heren om een doelpunt te forceren. Hiervan was de Nexus verdediging niet danig onder de indruk. Met name door het goede voorverdedigen van de dames werden de puntspelers onschadelijk gemaakt. Aanvallend bleef Nexus georganiseerd spelen en ging het ook meer doelpunten maken. OZC wist in de tweede helft ook vaker de korf te vinden. Dit resulteerde dat beide ploegen maar een doelpunt voor konden komen, waarna telkens de score gelijk werd getrokken. Met nog anderhalve minuut op de klok wist OZC op een 13-14 voorsprong te komen. Nexus wist met nog een minuut op de klok de gelijkmaker te scoren. In de volgende aanval was Nexus nog dichtbij het winnende doelpunt, helaas werd deze actie afgekeurd door de prima fluitende scheidsrechter. OZC mocht de laatste aanval van de wedstrijd opzetten, maar wist hierin niet te scoren wat aldus resulteerde in een 14-14 eindstand.

Volgende week gaat Nexus op bezoek bij Atlas. Met een overwinning lijkt het er op dat Nexus dan definitief afstand kan nemen van de ploegen onderin de poule.