zondag 09 februari 2020 22:52

Medailles Sportinstituut Schiedam in Denemarken en Vlaardingen

De Open Deense waren strek bezet, met deelnemers uit 24 landen. Veel judoka’s van Sportinstituut Schiedam wisten ver te komen in het toernooi. Drie wisten er uiteindelijk een medaille te winnen

Veile (Denemarken) - Afgelopen weekend kwamen judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op de Open Deense kampioenschappen in Vejle en op het 40e judotoernooi Vlaardingse judo Vrienden.

De Open Deense waren strek bezet, met deelnemers uit 24 landen. Veel judoka’s van Sportinstituut Schiedam wisten ver te komen in het toernooi. Drie wisten er uiteindelijk een medaille te winnen. Ruby Banen behaalde na een spannende finale zilver bij de dames -21 jaar -70 kg. Aimee de Bloeme pakte het brons bij de meisjes -15 jaar -48 kg. Kayra Uyar won een bronzen medaille bij de jongens -15 jaar -42 kg.

In Vlaardingen wisten vier judoka’s een podiumplaats te behalen. Celil Uyar werd kampioen bij de jongens -12 jaar -34 kg. Manojlo Markovic werd tweede bij de jongens -15 jaar +66 kg. Mosa Elkafaas (-12 jaar -46 kg) en Danique Leite (-12 jaar -36 kg) eindigden op de derde plaats.