zondag 16 februari 2020 14:17

Nipte nederlaag korfballers Nexus

Nipte nederlaag korfballers Nexus Foto: Jochem Schuurman is zijn tegenstander voorbij maar wordt gestuit door een dame van Vriendenschaar.

In de eerder gespeelde thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar wist Nexus er met de punten vandoor te gaan (23-20). Evenals in de thuiswedstrijd bleken de teams ook nu weer aan elkaar gewaagd, helaas wist Nexus haar bij rust opgebouwde voorsprong van 2 doelpunten (8-10) niet vast te houden en moest er genoegen genomen worden met een nipte nederlaag.

Bodegraven - Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van Nexus de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. Na de winst van vorige week tegen Atlas was Nexus er op gebrand om weer punten mee naar Schiedam te nemen.

Vanaf het 1e fluitsignaal was direct te voelen dat beide ploegen scherp gefocust waren om te winnen. De eerste aanval van Vriendenschaar leverde direct een doelpunt op. Nexus was hier niet van onder de indruk en reageerde direct. Er ontspon zich een gelijk opgaande 1e helft waarin de ploegen elkaar niet loslieten. Na 20 minuten wist Vriendenschaar voor het eerst een voorsprong van 2 doelpunten te creëren (6-4). Het spel van Nexus was dynamisch en verrassend voor Vriendenschaar, waardoor de thuisploeg vaak aan de noodrem moest trekken. De consequent leidende scheidsrechter Krop kon dan ook niet anders dan meerdere strafworpen uitdelen aan Nexus. Nexus nam zo in de laatste 10 minuten van de 1e helft het initiatief over van Vriendenschaar. Vriendenschaar wist nog maar 2 treffers aan haar totaal toe te voegen, tegenover 4 van Nexus (8-8). Op slag van rust -in slechts 1.5 minuut- scoorde Nexus nog 2 doelpunten, hierdoor ging de Schiedamse ploeg met een comfortabele voorsprong de rust in (8-10).

In de rust drukte coach Bron zijn spelers op het hart om rustig door te blijven gaan met het goed neerzetten van de aanvallen. Als het spel van de eerste helft vastgehouden kon worden, zou Nexus er met de winst vandoor gaan. Dat Vriendenschaar wat goed te maken had, was bekend. Helaas begon Vriendenschaar scherp en wisten ze direct de korf te raken (9-10). Nexus bleef vertrouwen op het spel, waardoor de voorsprong van twee punten terug werd gepakt. Verder uitbreiden van de voorsprong was er helaas niet bij. Vriendenschaar hield het spel van de eerste helft vast. Maar Nexus wist het betere spel van de eerste helft niet vast te houden. De aanvallen stagneerden en Vriendenschaar bouwde een voorsprong op van 3 doelpunten (15-12). Aan de kant van Nexus werd nog tactisch gewisseld. Dit leek goed uit te pakken, want Nexus knokte zich volledig terug in de wedstrijd (16-16). Naarmate de tijd verstreek steeg de spanning in de wedstrijd en kon nog niet gezegd worden wie er met de punten vandoor zou gaan. Kort voor het eind was het de thuisploeg die wist te scoren. Nexus kreeg nog een 2-tal aanvallen om een puntje uit het vuur te slepen, helaas voor de Schiedammers leverde dit geen doelpunt meer op waardoor er een kleine nederlaag geïncasseerd moest worden. Concluderend kan gesteld worden dat Nexus in de eerste helft de bovenliggende ploeg was, maar dat Vriendenschaar in de tweede helft beter spel liet zien.

De komende 2 weken is Nexus vrij. Op zaterdag 7 maart speelt Nexus een belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarndrager KVK uit Kapelle. Bij een eigen winstpartij -en verlies van de concurrentie- doet Nexus belangrijke zaken richting handhaving in de 2e klasse (Margriethal, 16.20 uur).