zondag 18 november 2018 16:45

SVV wint thuis derby tegen Excelsior´20

Zondag zijn in het amateurvoetbal de wedstrijden in speelronde 8 gespeeld.

In de Tweede Klasse D stond op Sportpark Harga de derby tussen SVV en Excelsior´20 op het programma. In de eerste helft kwam Excelsior´20 op voorsprong. Die voorsprong wist Excelsior´20 in de eerste helft vast te houden. In de tweede helft drong SVV aan en dat resulteerde in de 67ste minuut in de gelijkmaker door Giovanni Lunger. Het venijn bleek uiteindelijk in de staart te zitten. In de blessuretijd trok SVV de overwinning over de streep door treffers van Jorden Scherpenzeel en Ugur Sencer. In de stand is SVV nu over Excelsior´20 heen gegaan. SVV heeft 13 punten. Excelsior´20 blijft steken op 11 punten. De return op Sportpark Thurlede staat op 3 februari 2019 op het programma.

De best presterende ploeg in de derby´s krijgt nog een extraatje. De winnaar mag de wedstrijd om de Supercup tegen de Vlaardingse voetbalkampioen Deltasport spelen.

In de Derde Klasse Q4 zette Kethel Spaland een monsterscore neer tegen in de thuiswedstrijd tegen FC Pretoria. De Rotterdammers verlieten met een 13-2 nederlaag het Sportpark Willem-Alexander. Kethel Spaland klom door de monsterscore naar de gedeelde vierde plaats met 11 punten uit 7 wedstrijden. De volgende wedstrijd speelt Kethel Spaland overigens pas weer op zondag 2 december.