zondag 18 november 2018 22:42

15 medailles Sportinstituut Schiedam in Duitsland

Schiedam - Afgelopen vrijdag vertrokken 19 judoka’s van Sportinstituut Schiedam naar Frankfurt am Main, waar zij op zaterdag en zondag deelnamen aan de 4e internationale Adler Cup. Een sterk toernooi met maar liefst 1500 deelnemers uit 30 landen.

Op zaterdag wisten vier judoka’s zich op het podium te knokken. En een aantal waren er dichtbij.

Bart Breedveld (heren -18, -50 kg) wist beslag te leggen op een bronzen medaille door de Duitser Sergej Morlan met ippon te verslaan. Lieke Breedveld (meisjes -15, -63 kg) won brons door te winnen van de Duitse Ann-Sophie Stemplin. Aimée de Bloeme (meisjes -12, -44 kg) won de strijd om het brons overtuigend van de Duitse Johanna Klinger. Mick van den Bos (jongens -15, +66 kg) kwam in een sterk bezette poule ook uit in de wedstrijd om het brons. Hierin versloeg hij de Bulgaar Yordan Bozhilov.

Op zondag was er drie keer goud, drie keer zilver en vijf brons.

In de categorie -11 jaar werden Aimée de Bloeme, Brandon Jansen en Keano Rietdijk kampioen. Zilver was er voor Kyan Baas en Noah Lussenburg en brons voor Julian Kuipers en Marie-Lynn Luesken. In de -15 jaar was er brons voor Lieke Breedveld. Ze versloeg de Duitse Polina Reynolds met ippon. Justin Droppert won om het brons van de Duitser Kaloyan Christoph.

In de categorie -17 jaar was er zilver voor Chandra de Vos en brons voor Bart Breedveld.

Op zondag is Sportinstituut Schiedam met 11 medailles op de derde plaats geëindigd in het clubklassement en ontving daarvoor een mooie trofee. Met in totaal 15 medailles reist de ploeg zeer tevreden huiswaarts.