zondag 08 maart 2020 17:11

Nexus boekt zakelijke overwinning op degradatiekandidaat

Zaterdag stond voor de korfballers van Nexus de thuiswedstrijd tegen KVK op het programma. Het was voor beide ploegen een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie in de Tweede Klasse. Nexus keek in de eerste helft steeds tegen een kleine achterstand aan. Beide ploegen hadden moeite om te scoren zodat er bij de rust slechts een stand van 5-6 op het scorebord stond. . Na rust kwam Nexus op een 13-9 voorsprong. Nexus won het duel met 15-12. De Schiedamse club staat nu op de vijfde plaats met een voorsprong van vijf punten op de eerste ploeg onder de degradatiestreep.

Schiedam - Zaterdag stond voor de korfballers van Nexus de thuiswedstrijd tegen KVK op het programma.

Het was voor beide ploegen een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie in de Tweede Klasse. Nexus keek in de eerste helft steeds tegen een kleine achterstand aan. Beide ploegen hadden moeite om te scoren zodat er bij de rust slechts een stand van 5-6 op het scorebord stond.

De vakwissel van Kim Majoor en Dionne van Dijk pakte na rust goed uit voor Nexus. De Schiedamse ploeg liep uit naar een 13-9 voorsprong. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam van Jochem Schuurman die een sprong maakte van 360 graden en de bal zwevend in de lucht in de korf wist te gooien.

Nexus won het duel met 15-12. De Schiedamse club staat nu op de vijfde plaats met een voorsprong van vijf punten op de eerste ploeg onder de degradatiestreep.