zondag 20 september 2020 12:13

Nexus krijgt deksel op de neus

Nexus krijgt deksel op de neus Foto: Nexus: Nick Pak en Kim Majoor in de aanval. OZC verdedigt 'met huid en haar'.

Rotterdam - Op de dag van het honderdjarige bestaan van OZC mocht SKV Nexus aantreden tegen het Rotterdamse OZC, op alweer de 3e speeldag van het veldseizoen. Na een verlies en een gelijkspel in de voorgaande speelronden wilde Nexus nu eens de zaterdag met een winstpartij afsluiten. De Schiedammers kwamen daarbij bedrogen uit, want net als in de voorgaande 2 wedstrijden bleek de 2e helft de ‘bottleneck’, want na een degelijke eerste helft (5-8) werd ook nu in de 2e helft de winst uit handen gegeven (12-11).

De eerste helft begon Nexus meteen voortvarend, na 10 minuten stond er al een 1-3 voorsprong op het scorebord. Deze twee punten voorsprong werden in het verdere verloop van de eerste helft vastgehouden en voor rust zelfs nog uitgebreid naar een 8-5 voorsprong. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor het octet van Belgisch hoofdtrainer Mario Bernard.

Na de rust begon OZC echter meteen scherp en wist de achterstand binnen enkele aanvallen weg te werken. Vanaf de 10-10 stand ging de wedstrijd erg op en neer, waarbij beide ploegen geen goed spel lieten zien en doelpunten erg schaars waren. Het matige spel resulteerde wel in een uitermate spannende wedstrijd waarbij de laatste minuut werd ingegaan met een 11-11 stand. Beide ploegen hadden meerdere kansen op het winnende doelpunt maar het was uiteindelijk OZC dat met een scherp afstandsschot de wedstrijd naar zich toe trok.

Wederom speelde Nexus een erg sterke eerste helft maar wist het dit goede spel niet door te trekken over de gehele wedstrijd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht op het programma. Voor de Schiedammers, die vorige week hoofdsponsor Zorghaven voor nog eens 3 jaar zagen bijtekenen, weer een nieuwe kans op de eerste winstpartij van het seizoen.