zaterdag 03 oktober 2020 23:00

Eerste triomf voor Nexus

Eerste triomf voor Nexus Foto: Nexus, een scrimmage in de Thor aanval

Aan de Ellemare 171 te Rotterdam-Zuid stond voor Nexus de krachtmeting met Thor op het programma. De omstandigheden, regenachtig en een natte natuurgrasmat, waren niet ideaal. Voor de ploeg van Mario Bernard was het wederom een belangrijke wedstrijd om het goede spel van afgelopen weken om te zetten in een positief eindresultaat aan de meet. Door de aangescherpte Corona-maatregelen was dit (helaas) de eerste wedstrijd zonder publiek. Desondanks was de wedstrijd, met dank aan Thor, live te volgen door middel van een livestream op Facebook. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter gedachtenis aan de afgelopen donderdag overleden Nexus-lid Ton Suttorp.

Rotterdam - Aan de Ellemare 171 te Rotterdam-Zuid stond voor Nexus de krachtmeting met Thor op het programma. De omstandigheden, regenachtig en een natte natuurgrasmat, waren niet ideaal.

De wedstrijd kenmerkte zich door een vrij rommelig begin waarbij beide teams moesten wennen aan het gladde veld en de wispelturige scheidsrechter van dienst. Dit resulteerde aan het begin van de wedstrijd in een aantal discutabele vrije ballen en strafworpen aan het adres van de thuisclub. Thor maakte slim gebruik van het gladde veld door veel op de doorbraak te spelen, en kreeg hierdoor -in Nexus ogen althans- enigszins discutabele vrije ballen en strafworpen mee. Door deze te verzilveren kon Thor in eerste instantie aanhaken en later zelfs een kleine voorsprong nemen. Desondanks wist Nexus door goed veldspel en dito baltempo veel kansen te creëren, waardoor het in het scoreverloop kon aanhaken bij Thor.

Gedurende de eerste helft kreeg Nexus het aanvalsspel van Thor verdedigend beter onder controle. Thor maakte de keuze om rondom de paal veel over elkaar heen te snijden, dan wel een blok te zetten om vrij te komen. Dit resulteerde in een aantal botsingen en veel aanvallende overtredingen. Desondanks wist Thor met veel rommelige aanvallen te blijven scoren. Nexus stelde daar degelijke aanvallen tegenover waarbij uit mooie combinaties werd gescoord. Ondanks het toenemende fysieke spel wist Nexus haar hoofd koel te houden en de achterstand om te zetten in een voorsprong bij de rust (8-10).

Hoofdtrainer Bernard: “in de rust heb ik mijn team complimenten gegeven over hoe ze om gingen met de zware omstandigheden. Naast slim zijn moest er vandaag gewoon kiezelhard gewerkt worden en dat hebben ze als collectief goed gedaan.”

In de 2e helft bleef Thor aan het elastiek bungelen, waardoor Nexus de marge van 2 doelpunten niet definitief kon vergroten. Thor bleef volharden in haar spel, maar door slimmer te verdedigen wist Nexus meer ballen te onderscheppen dan in de eerste helft. Ondanks dat Nexus een overwicht in balbezit had en langere aanvallen ging spelen werd het door het drassige veld steeds lastiger om tempo in het spel te houden. Ondanks dat Nexus -met name door een handvol afstandsschoten van Nick Pak- de marge wist uit te breiden naar 3 en zelfs 4 doelpunten verschil bleef Thor hoop houden op een punt. Zo ver zou Nexus het niet laten komen, want ondanks het langzame tempo en het extreem achter verdedigen bleef Nexus geduldig en werd Thor met een dik verdiende 14-16 stand aan de zegekar gebonden. Hierdoor heeft Nexus eindelijk de eerste winstpartij van dit seizoen weten te boeken. Bernard daarover: “we hebben vandaag als team geknokt en ook als team gewonnen. Een terechte winst voor de ploeg met het meest positieve korfbalspel”. Volgende week mag Nexus wederom afreizen naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Sperwers.