zondag 16 december 2018 21:40

ZVVS zwemmers Nederlands kampioen

Schiedam - Afgelopen weekend was het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap zwemmen.

Eindelijk mochten de zwemmers met een limiet van start op dit toernooi.
Het was een succesvol weekend met 4 Nederlandse Kampioenen.

Yagiz Atilgan blijkt de specialist op de vlinderslag in zijn leeftijdscategorie. Op de 100m en 200m vlinderslag werd hij Nederlands Kampioen. Op de 200m was hij als eerst geplaatst en maakte de favorieten rol waar. En zwom met een PR van 9 seconde naar de titel. Bij de 100m was hij als 6e geplaatst, maar zwom ook daar in een spannende race naar het kampioenschap.

Ook Anna van Droffelaar werd 2x Nederlands Kampioen. Zij werd dit in de categorie Jeugd, waarbij 2 leeftijdscategorieën (14 en 15 jaar) samen strijden om de titel. Het is daardoor extra sterk dat zij, zowel op de 50m schoolslag en 100m rugslag Nederlands kampioen werd. Op de 100m schoolslag zwom Anna een nieuw Nederlands Record 14 jaar en werd daarmee 2e. Ook op de 200m wisselslag wist ze een 2e plaatst te bemachtigen. En 3e plaatsen waren er voor haar op de 50m rugslag en 200m schoolslag.

Wesley Zulver zwom zich op de 50m schoolslag sterk naar het podium met een 3e tijd. Naast de podium plaatsen die behaald werden, waren er ook genoeg top 10 noteringen. Zoals Jelle Bon op de 400m vrije slag en 200m rugslag, Jill Nai Chung Tong op de 50m, 100m en 200m schoolslag, Sophia van Droffelaar 50m, 100m, 200m, 400m vrije slag en 200m wisselslag, Wesley Zulver op de 100m , 200m schoolslag, 400m wisselslag en 50m vrije slag, Niels Dijkshoorn 200m vrije slag en 200m rugslag en Stella van Droffelaar op de 400m wisselslag.

We kijken terug op een zeer geslaagd weekend en zijn trots op de prestaties van alle zwemmers. Wil je ook eens meetrainen bij het wedstrijdzwemmen je bent van harte welkom.

Wist je dat wij ook aan leszwemmen en waterpolo doen? Informatie vind je op de website www.zvvs.nl of instagram @zvvswedstrijdzwemmen

Op de foto van links naar rechts Jelle Bon, Jill Nai Chung Tong, Yagiz Atilgan, Niels Dijkshoor, Sophia van Droffelaar, Tessa Poot, Stella van Droffelaar, Anna van Droffelaar en Wesley Zulver.