zondag 24 februari 2019 16:46

SVV wint tweede periodetitel

Delft - SVV heeft zondag in Delft de tweede periodetitel in de Tweede Klasse D veroverd.

De Schiedammers moesten de uitwedstrijd tegen Concordia in winst omzetten. In de 35ste minuut zette Patrick Fonseca de Schiedammers op voorsprong door scherp te reageren op een foutje van de keeper van Concordia. Vlak voor rust profiteerde SVV van een nieuwe fout van de keeper van de thuisploeg. Hij kreeg rood en Jorden Scherpenzeel kon SVV op een 0-2 voorsprong zetten.

In de tweede helft maakte SVV het karwei af. In de 70ste minuut gooide SVV het duel in het slot. Uit een voorzet van Jorden Scherpenzeel maakte Wesley Schouten de 0-3.

Met 21 punten uit 8 wedstrijden eindigde SVV in deze periode op de tweede plaats. Omdat koploper TOGB ook al de eerste periodetitel had gewonnen, gaat de tweede periodetitel naar SVV. SVV heeft zich daardoor geplaatst voor de nacompetitie voor een plek in de Eerste Klasse van volgend seizoen.