zondag 10 maart 2019 00:52

Nexus handhaaft zich in tweede klasse zaalcompetitie

Rotterdam - De korfballers van Nexus hebben zich zaterdag definitief weten te handhaven in de tweede klasse van de zaalcompetitie.

Dit gebeurde na de overwinning in Rotterdam op OZC. Nexus kwam goed uit de startblokken en nam al snel een 2-5 voorsprong. OZC kwam daarna in zijn spel en met vijf doelpunten op rij werd de achterstand omgebogen in een 7-5 voorsprong. Na een time-out wist Nexus de regie weer in eigen handen te krijgen. Nu maakte Nexus een doelpuntenreeks en kwam het op een 7-10 voorsprong. Vlak voor rust wist OZC nog twee de korf te vinden waardoor de stand bij de rust op 9-10 kwam.

Na rust bouwde Nexus de voorsprong uit naar zes doelpunten. Hiermee had Nexus de beslissing in het duel geforceerd. Nexus gaf de voorsprong niet meer uit handen en won uiteindelijk met 16-20. Volgende week treedt Nexus in Vlissingen aan tegen Atlas.