zondag 17 maart 2019 17:09

Nexus pakt laat punt in Zeeland

Oost-Souburg - De korfballers van Nexus reisden zaterdag naar het Zeeuwse Oost-Souburg voor de uitwedstrijd tegen Atlas.

Nexus ging aardig van start en kwam op een 2-4 voorsprong. Na de goede start zakte het spel in en kwam Atlas weer terug tot 6-6. Tot aan de rust was het van beide kanten matig. Met een stand van 8-8 werd de rust gehaald.

In de tweede helft kwam er meer snelheid in het spel. Zes minuten voor tijd kwam Atlas op een 14-12 voorsprong. In de slotfase kwam Nexus terug tot 14-13 maar de gelijkmaker bleef uit. Dit kwam onder meer omdat Nexus een strafworp miste. Uiteindelijk schoot Juliette van Schie diep in het slot alsnog de 14-14 binnen waardoor Nexus met één punt weer terug naar Schiedam kon.