zondag 12 mei 2019 18:59

Tien podiumplaatsen Sportinstituut Schiedam in Mierlo

Mierlo - Bij het sterk bezette, internationale Houvasttoernooi in Mierlo hebben de judoka’s van Sportinstituut Schiedam tien podiumplaatsen veroverd.

Danny Gommel had een topdag. Bij de heren -21 jaar -66 kg wist hij al zijn wedstrijden met ippon te winnen en pakte hiermee het goud. Tevens behaalde hij de benodigde 100 wedstrijdpunten voor zijn zwarte band examen.

In de categorie -15 jaar waren er derde plaatsen voor Dylan Jansen, Justin Droppert en Owen Bruinsel. In de categorie -12 jaar werden Keano Rietdijk en Jana Bergman kampioen en Celil Uyar derde. Bij de -10 jarigen was er een tweede plaats voor Iben Olsen en bij de -8 jarigen werd Otis Vooren kampioen en Aiden Marijn Luesken tweede.

Süheyl Uyar kwam in actie bij de Junior European Judocup (-21 jaar) in Kaunas, Litouwen.

In de klasse -66 kg versloeg Süheyl in de eerste ronde de Duitser Edmeier met waza-ari en in de tweede ronde de Let Senderovs met ippon.

In de kwartfinale verloor hij van de Israëliër Zhurvel met ippon. Helaas kreeg hij geen herkansing.