zondag 26 mei 2019 22:29

Lot Nexus aan zijden draad

Schiedam - Donkere wolken pakken zich samen boven het vlaggenschip van de Schiedamse korfballers van Nexus.

De stand op de ranglijst is dan ook niet rooskleurig te noemen en met de rode lantaarn inmiddels –samen met de tegenstander van vandaag- in bezit staan er (inclusief deze wedstrijd) 3 finales op het programma. Zowel Nexus als OZC zijn zich daar dan ook terdege van bewust. Het wordt een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarbij de korfballers ten zuiden van de nieuwe Maas duidelijk als beste uit de bus komen, de 9-21 einduitslag spreekt boekdelen.

Zich bewust van de opdracht weet Nexus –in de persoon van Jochem Schuurman- gelijk in de eerste aanval te scoren. Het lijkt de gedroomde start, maar het is OZC welke Nexus direct het vuur na aan de schenen legt en zo het initiatief neemt. Via 1-1 loopt het team uit Rotterdam-Zuid uit naar een tussenstand van 2-6. Nexus coach Bert-Jan Bron grijpt in middels een 1e time-out en met de nodige wissels. Het gewenste effect blijft echter uit als OZC voor het rustsignaal nog 5 keer weet te scoren en Nexus daar slechts 3 doelpunten tegenover weet te zetten.

In de rust probeert Nexus de poppetjes nog eens op de goede plek te zetten, want met name in aanvallend opzicht weet Nexus geen vuist te maken. Alle goede bedoelingen ten spijt scoort OZC direct na de rust de 5-12. Het geloof in nog een goede afloop ebt langzaam weg. Inzet en kansen te over, het rendement is echter veel te laag om het OZC nog moeilijk te maken. OZC pakt vandaag de laatste strohalm en staat met ‘7 uit 12’ op een 7e plek. Met Erasmus op plek 6 (8 punten) en Vriendenschaar op plek 5 (9 punten) is er voor hun nu nog van alles mogelijk. Nexus bungelt onderaan met 5 punten. De komende 2 wedstrijd zal Nexus dus moeten winnen om nog een kans af te dwingen om het vege lijf te redden, zij zijn dan echter wel afhankelijk van de andere uitslagen in de poule.

Volgende week reist Nexus naar Delft om de strijd tegen degradatie voort te zetten.