zondag 02 juni 2019 11:03

Doek valt voor Nexus

Delft - Zaterdag moest Nexus afreizen naar de woonplaats van de hoofdcoach van Nexus 1, namelijk naar Delft. Aldaar stond de wedstrijd DES - Nexus op het programma.

Een belangrijke wedstrijd voor Nexus in de strijd tegen degradatie. De eerste helft van het veldseizoen werd nipt verloren met 1 punt verschil, er was dus potentie om 2 broodnodige punten te pakken. Nexus was dan nog steeds afhankelijk van de concurrentie om niet te degraderen. De Schiedammers speelden een prima 1e helft (10-10), maar het bleek niet genoeg voor de winst (18-15). Daarmee is het doek voor Nexus in de 2e klasse definitief gevallen.Nexus kwam goed en snel uit de startblokken en kwam daardoor op een mooie voorsprong van 1-4. Doordat DES zich wat meer met de score ging bemoeien wist Nexus de voorsprong niet vast te houden. Op 5-5 was de stand dan ook weer in evenwicht. Met nog een kwartier te spelen voor rust liepen de teams gelijk op aan elkaar. De ruststand werd dan ook bepaald op 10-10.

Na rust kwam Nexus niet zo goed uit start blokken als dat zij de eerste helft wel deden. Met name het scoren bleek het grootste manco. Nexus kwam al snel op een achterstand en DES breidde deze steeds verder uit. Nexus probeerde met nog wat wissels de bakens nog te verzetten, maar dit mocht  niet baten. Door dit verlies is de degradatie voor Nexus onafwendbaar. Volgend seizoen zal er een klasse lager geacteerd moeten worden.

Op zaterdag 15 juni resteert de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Erasmus uit Rotterdam. Om het seizoen toch enigszins feestelijk af te sluiten organiseert de activiteiten commissie van Nexus na afloop van deze wedstrijd een gezellige barbecue voor de hele vereniging.